2019 er snart historie og for Mivanor er det flere milepæler å se tilbake på, både når det kommer til teknologisk utvikling, nye markeder og utviklingen til selskapet.
 

Visningsanlegg for vannrensing ferdigstilt

Vi leverte vårt første renseanlegg til Iris Salten IKS på Vikan Avfallsplass. Nå har vi bygd opp et visningsanlegg som både huser renseanlegget MivaMag og fungerer som et utstillingsvindu for annen renseteknologi. Vi er stolte av vårt nye signalbygg og tar gjerne imot dem som ønsker et nærmere blikk på hvordan magnetisk partikkel separasjon fungerer.

Visningsanlegg for renseløsning av industrielt avløpsvann og sigevann

 

Finalist til SIVA-prisen

I april ble det kunngjort at vi, på grunnlag av den spennende teknologien vi har utviklet og vår sterke innovasjonstakt, var en kandidatene til å vinne Siva-Prisen 2019. Blant annet ble Mivamag trukket frem, samt utviklingsprosjektet knyttet opp mot rensing av PFAS i grunnvann. Det ble ikke seier til oss i år, men vi en spennende og inspirerende dag hos SIVA og er stolte over å ha havnet i finalen.

 

Årets Oppstarter under Opplyst 2019

Prisen går til selskaper som gjennom nytenkning og nyskapning har bidratt til eller representerer potensiale for økt verdiskapning i Salten - og det var jammen stas å få en slik annerkjennelse på hjemmebane!

To menn med pris

 

Pilotanlegg for PFAS-rensing

I mai kunne Robert, fagsjefen i Mivanor, stolt omtale jobben med det nyeste tilskuddet på i vår produktportefølje; MivaSorb. 

- Våre kunder skal kunne forvente at de produktene vi tilbyr i alle fall står til myndighetenes krav i dag, og aller helst myndighetenes krav i morgen. Ved å være fremoverlent og legge et solid arbeid i utviklingen av MivaSorb kan vi tilby et produkt som legger lista for hvilke resultater kunden må kunne forvente av en renseteknologi for PFAS, forklarte han.

Her kan du lese hvorfor vann må renses for PFAS

To menn med rensesystem


Aqua-Nor, Sardinia Symposium og AquaTech Trade

2019 har vært et skikkelig messe-år.

Først ut var tilstedeværelse under Avfall Norge sitt årsmøte i juni, og deretter fulgte en stand på Aqua-Nor i Trondheim i august.

I oktober var vi tilstede på Sardinia Landfill Symposium, hvor Robert og Fredrik holdt et faglig innlegg for aktører innen deponibransjen. I november tok Fredrik, Robert, Anders, Espen og Pernille turen til Amsterdam. De hadde to målsetninger, få en god innsikt i hva som rører seg på det europeiske markedet, og for å se etter potensielle partnere i Europa og å hente inspirasjon fra andre leverandører. 

De mest spennende møtene med interessenter var de som hadde helt håndfaste og konkrete prosjekter. I diskusjon med potensielle kunder lærer vi mye og får også bedre oversikt over hvilke krav vi står ovenfor når Europa også skal være vårt marked.

Demonstrasjon av absorbsjonsprosess og PFAS-rensing

 

Tatt opp til innovasjonsforumet iTag

Under AquaTech fikk vi muligheen til å presentere magnetisk partikkelseparasjon i for Isle Solution. Gruppen har som formål å skape en kobling mellom investorer og nye teknologier. Under AquaTech-messen i Amsterdam arrangerer de et eget forum kalt iTag.

Her får noen få aktører mulighet til å presentere sin løsning for store bransjeaktører som Shell, Proctor&Gamble og Coca-Cola. Og vi ble valgt ut til å  fortelle om magnetisk partikkelseparasjon foran et publikum av eksperter på vannrensing.

- Det var veldig nervepirrende, men samtidig veldig lærerikt å fremføre foran et slikt panel, sier Robert. Han og Anders var i ilden og fikk nøyaktig 15 minutter til å fremføre sin pitch og deretter kunne ekspertpanelet spørre spørsmål.

To menn i dress

 

Oppnådd tittel som Gasellebedrift 2019

- Med tanke på at selskapet var etablert i 2014, kan vi slå oss selv på brystet og konstatere at Mivanor har hatt en solid start som selskap. Nå er vi spent på det som venter i 2020 og ser frem til å legge nye strategier for ytterligere vekst, sier Fredrik, daglig leder.

I dag består selskapet av seks ansatte, har kontor i Bodø og Sandnes og vi har levert 15 renseanlegg. Disse omfatter blant annet alle de interkommunale renovasjonsselskapene med ansvar for et deponi i Nordland fylke.

Mann med vannprøver