Et tilfeldig lykketreff gjorde at Anders (38) startet hos Mivanor
Andre kandidat ut er Anders Are, salgs- og prosjektingeniør hos Mivanor
Småbarnsfaren fra Madla har jobbet åtte år i oljebransjen, blant annet som mekanisk ingeniør, prosjektingeniør, avdelingsleder for mekanisk avdeling, supervisor og prosjektleder. Et tilfeldig lykketreff med daglig leder i Mivanor, Robert Tarasz, i 2018 gjorde at Anders endte opp som salgs- og prosjekteringsingeniør hos Mivanor.
Vi stilte Anders 10 spørsmål for å bli litt bedre kjent:
Hvor gammel er du?
– Jeg er 38 år gammel.
Hvor er ditt nåværende bosted og hvor vokste du opp?
– Akkurat nå bor jeg på Sunde. Jeg vokste opp på Madla, som bare er et lite steinkast unna.
Hvorfor ville du jobbe hos Mivanor?
– Da jeg var ute på et anlegg for min forrige bedrift i 2018 møtte jeg Robert som var på samme anlegg og skulle installere vannrensingssystem for Mivanor. Vi jobbet tett sammen i to uker – du lærer mye om en person når man er ute i felt. I løpet av perioden ble jeg fascinert av prosessen til Mivanor og hvordan man jobber med vannrensing. Jeg har jo alltid vært interessert i kjemi, så det var spennende å se vannrenseprosessen på nært hold, sier han, og legger til:
– Vi ble sittende å prate på flyet hjem, og snakket om det kunne vært interessant for meg å jobbe med vannrensing hos Mivanor. Kort tid etterpå var jeg i et intervju, og valgte til slutt å ta sjansen på et lite selskap med stort potensiale. Har ikke sett meg tilbake siden!
Jeg ser at du har åtte år bak deg i oljebransjen. Hva tar du med deg fra de ulike stillingene du har hatt i den bransjen og inn i Mivanor?
– Jeg har mye bakgrunn innenfor det mekaniske og prosjektstyring. Det er mye produktutvikling og produktoptimalisering og ikke minst mekaniske oppgaver. Når man er ute hos kunder er det veldig viktig å ha full kontroll på dette. Jeg har derfor hatt mye utbytte av mine tidligere erfaringer som har gjort at jeg i stor grad kan operere selvstendig basert på min egen kunnskap og erfaring.
Kan du gi en kort beskrivelse av arbeidsoppgavene dine og stillingen din hos Mivanor?
– På papiret står det at jeg skal jobbe med kontakt med kunder, dette gjelder oppsøkende salg, håndtere kunder som kommer til oss for å få hjelp med renseløsninger, avklaring av behov, og så videre. Dette innebærer også en del timer på laben hvor jeg utfører småskalaforsøk på vannprøver som kunder sender til oss slik at vi kan definere hva slags renseprosess de trenger. Men vi er et lite selskap, så jeg er borti egentlig alt som rører seg. Jeg har også ansvar for produktutvikling og testing.
Han forteller at viktige spørsmål han jobber med er hvorvidt kunden har noe rensing fra før? Har de ikke det? Hvilke rensekrav har dem?
– Jeg jobber mest med forarbeid for prosjekter hos kundene, sier han, og legger til:
– In short, så er jeg er med på første kontakt frem til kontraktforhandling og kontrakt signering. Der slutter egentlig min kundereise, og jeg gir stafettpinnen videre til Hanne og Arild som fortsetter arbeidet med kunden og prosjektet. Det hender ofte at jeg er med videre på prosjektet også.
Kan du fortelle litt om et prosjekt/prosjekter du har jobbet med i det siste?
– Det har vært spennende å jobbe med lakseslakteriene. Dette startet vi med i oktober i fjor. Der har vi måttet tilegne oss mye kunnskap underveis og vi har vært i kontakt med dusinvis av lakseslakterier ifra sør til nord, fått inn masse vannprøver, og vært på besøk hos noen av dem for å blant annet avklare behov og gjøre tester.
Jeg ser også at du har bakgrunn som selger av ulike løsninger knyttet til vann. Har du noen salgtips som pleier å fungere?
– Egentlig liker jeg ikke begrepet «selger». Jeg mener at det viktigste er å bygge tillit. Vi er ikke ute etter å dytte på noen noe de ikke trenger. Jobben min er mer å være et kontaktledd for å hjelpe aktører å imøtekomme rensekravene sine, sier han, og legger til:
– Etter min mening er tett oppfølging det viktigste aspektet her. Mange av våre kunder har ikke så mye erfaring og kunnskap innen vannrensing, og Mivanor skal da være en sparringspartner i denne prosessen.
Hva liker du best med jobben?
– Research and Development er mitt «hjertebarn», eller forskning og utvikling på godt norsk. Det innebærer alt fra planlegging til design og prototyping med 3D printeren min, og videre til testing. I tillegg får jeg mulighet til å prøve ut nye renseprosesser. Når vi har anledning til å bruke tid på dette – da koser vi oss.
Hvor lenge har du jobbet i Mivanor?
– Jeg har jobbet her siden oktober i 2018
Hva liker du å gjøre på fritiden?
– Jeg er glad i trening og fysisk aktivitet, og driver med det dersom jeg har tid i hverdagen. Jeg har små barn, så det er ikke alltid tiden strekker til.
– I tillegg tilbringer jeg mye tid på hytta. Her får jeg blant annet kjørt båt og jeg får drevet med oppgaver ute i friluft som å hogge og kløyve ved, og reparere ting, sier han, og legger til:
– Jeg er også veldig glad i gaming. For tiden går det i Simracing, RPG-spill og Call of Duty Warzone – men det blir etter at jobben er gjort og ungene har lagt seg, avslutter han lattermildt.
Vil du vite mer om gjengen i Mivanor? Les mer om Prosjektingeniøren vår Arild Lode.
#Mivanor #Mivamag #Vannrensing #Granberggarveri #Q&A