Hanne har en utdanning som sivilingeniør i kjemisk prosessteknologi, og 17,5 år bak seg i olje- og gassnæringen. Et ønske om å bidra positivt til det grønne skiftet gjorde at hun ville jobbe hos Mivanor.

Vi stilte Hanne åtte spørsmål for å bli litt bedre kjent:

Hvor er ditt nåværende bosted, og hvor vokste du opp?
– Nå bor jeg i Stavanger, men jeg vokste opp på Inndyr i Gildeskål kommune i Nordland. Det er et lite tettsted hvor jeg hadde en god og trygg oppvekst.

Hvorfor ville du jobbe hos Mivanor?
– Det er flere grunner, men hovedgrunnen er at jeg ville bidra positivt til miljøet, og jobbe med avfallshåndtering. Jeg har et ønske om å redusere påvirkningen vi har på miljøet – og Mivanor ga meg en konkret mulighet til å gjøre akkurat det, sier hun, og legger til:

– Jeg syns også det virket spennende å jobbe i et mindre firma hvor man får muligheten til å jobbe med et bredt spekter av arbeidsoppgaver, både teoretiske og praktiske, og i tillegg være med på å påvirke bedriftens planer for fremtiden.

Jeg ser at du har 17,5 år bak deg i oljebransjen. Hva tar du med deg inn i Mivanor fra de ulike stillingene du har hatt i den bransjen?
– Prosjektledelse, kundeoppfølging, logistikk, prosedyreutvikling, kjemikaliehåndtering og laboratoriearbeid er felt jeg har jobbet mye med og som jeg drar nytte av erfaringene fra i min nye arbeidshverdag. Jeg har også med meg et sterkt fokus på HMS, og vet hvor viktig det er å ha god kommunikasjon og godt samarbeid både internt og med kunder.

Kan du gi en kort beskrivelse av arbeidsoppgavene dine og stillingen din hos Mivanor?
– Jeg har fått veldig mange varierte oppgaver, men hovedsakelig innebærer prosjektingeniørstillingen at jeg skal følge opp alle aspekter fra kontrakten er signert og til anlegget er ferdigstilt og i drift. Det innebærer både detaljprosjektering i nært samarbeid med kunden, og å gjennomføre den fysiske installasjonen og testkjøring av anlegget. I tillegg kommer selvfølgelig oppfølging av kunder i etterkant av installasjonen.

Hanne jobber mye sammen med Arild Lode, som begynte som prosjektingeniør i 2022.

Vi jobber veldig godt sammen, og det er veldig nyttig at vi har forskjellig bakgrunn. Arild er svært dyktig på det mekaniske, mens jeg er bedre på det kjemiske. På den måten utfyller vi hverandre veldig godt!

Kan du fortelle litt om prosjektet/prosjektene du har jobbet med i det siste?
– Jeg har jobbet mye med det nye anlegget til Granberg Garveri. Det har vært veldig lærerikt og jeg har fått vært med på hele installasjonsprosessen og testkjøringen av anlegget. Her har jeg fått et bedre innblikk i hvordan teknologien vår fungerer, og vi har måttet løse noen utfordringer som har oppstått underveis – det lærer man mye av, sier hun, og legger til:

– Det har også vært veldig interessant å få se garveridriften på nært hold. Det er nytt for meg, og det er ikke hver dag man får oppleve lignende.

Les mer om den nye satsingen på vannrensing hos Granberg Garveri her

Hva liker du best ved jobben?
– Det jeg liker best er variasjonen i arbeidsoppgavene. For eksempel sitter jeg nå med markeds- og konkurrentanalyse, jeg var nylig på strategisamling, og jeg skal jobbe en del med kompetansekartlegging fremover. Som du hører, blir det en del administrativt om dagen noe som er veldig lærerikt for meg som ny i jobben, sier hun, og legger til:

– Noen dager er det også behov for å rydde på lageret eller gjennomføre en labtest, og det er veldig fine arbeidsoppgaver for å få en pause fra skjermen.

Hvor lenge har du jobbet i Mivanor?
– Jeg har jobbet i Mivanor siden 21. august 2023, meddeler Hanne, og legger til:

– Jeg har fått mye ansvar tidlig, og jeg føler jeg blir hørt når jeg kommer med tilbakemeldinger og innspill, så jeg har hatt en veldig god oppstartsperiode.

Hva liker du å gjøre på fritiden?
– Musikk er veldig viktig for meg – både å høre på musikk og å spille selv. Jeg spiller klarinett i Stavangers beste janitsjarkorps, og har begynt å lære meg bassgitar, sier hun, og legger til:

– For tiden jobber jeg også med å komme i gang med en god styrketreningsrutine igjen, etter at det ble litt dårlig på treningsfronten i sommer og i løpet av den første perioden i ny jobb.

– Sist, men ikke minst, bruker jeg mye tid sammen med mine to døtre og med familien generelt.