Nå som julen er tilbakelagt og et nytt år er påbegynt er det passende å ta en titt over skulderen på året vi legger bak oss.

I 2024 feirer Mivanor ti år – og vi går inn i året rake i ryggen, og med svært positive resultater i sekken. Her er noen høydepunkter fra året som har gått:

 • Mivanor har vokst med enda en ansatt – Hanne Elisabeth Pettersen tok med seg 17 års erfaring fra olje og gass og tok turen til oss.
 • Arild Lode, som kom til Mivanor, har kommet på plass og rukket å feire ettårsjubileum i bedriften – det er en viktig styrking av laget vårt.
 • Vi har gjennomført mer enn 36 småskalaforsøk for mer enn 29 ulike aktører i året som gikk.
   
 • Mivanor har levert anlegg til store aktører som Franzefoss, Nordic Bulk og Retura TRV. Vi har også hatt igangkjøring hos tradisjonsbedriften Granberg garveri.
 • Nye utslippsregler tredde i kraft i desember 2023 – en sak Mivanor har jobbet svært aktivt med. I den forbindelse har vi jobbet med en rekke nye bransjer – deriblant lakseslakterier – og har gjennomført flere småskalatester for disse næringene.
 • Totalt har vi renset vann for våre kunder på mer enn 1.000.000m3 Det tilsvarer om lag:
  • 4.000.000.000 glass vann
  • 400 olympiske basseng
  • Det daglige vannforbruket til 6.666.666 nordmenn
  • Eller det årlige vannforbruket til 15.300 nordmenn

Daglig leder i Mivanor, Robert Tarasz, forteller at 2023 har vært et svært viktig år i selskapets historie.

- Arbeidet som er lagt ned dette året vil være avgjørende i kursen vi nå tar videre. Vi har utforsket nye segment og samarbeid som vi bli viktige for kundebasen vår, og leveransene våre i mange år fremover, sier Tarasz, og viser til at MivaMag er en bra løsning både for lakseslakterier og jordvaskerier.

Mivanor-sjefen trekker fram tilbakemeldingene til blant annet Franzefoss – som vektlegger kunnskapen til Mivanor-teamet samt de gode resultatene fra MivaMag-renseprosessen.

- Teamet vårt er også blitt styrket betraktelig, og vi får tilbakemeldinger på at vi er fleksible og trygge støttespillere i det som er urolige tider for mange med hensyn til utslippskrav, grenseverdier og investeringer i miljøteknologi i urolige tider, sier han – og legger til:

- 2023 har tatt oss fra å være en teknologileverandør, til å i enda større grad bli en støttespiller for bedriftene i det omfattende omstillingsarbeidet mange av dem står ovenfor. Vi er svært glade for å få ta del i dette, og ser stort fram til året som kommer.

Vil du lære enda litt mer om oss og hvordan vi hjelper industribedrifter å nå sine rensekrav? Sjekk ut vår interaktive brosjyre her 

 

 

 

#vannrensing, #mivamag, #Robert Tarasz, #lakseslakterier, #teknologi, #jordvaskerier, #industribedrifter, #rensekrav, #BAT, #IED, #industriell vannrensing, #renseprosess, #vann, #Mivanor